A Fallout 4 magyarítást használó modok ismertetője, letöltése

Ezen az aloldalon a játékhoz telepíthető modok magyarításai lesznek, amíg nem kerülnek fel "hivatalosabb" módon a Nexus modletöltő oldalra, mint a szóban forgó modok magyar nyelvű változatai.
- Minden esetben először le kell tölteni az eredeti modot a Nexus oldalról (a linket feltüntetjük), feltelepíteni (mod manager segítségével vagy kézi módszerrel).
- Utána a modmagyarítás fájljával felül kell írni a mod eredeti fájlját (ugyanolyan a neve, szóval az eredetiről csinálhatunk biztonsági mentést visszaállításhoz). Ezek a fájlok általában .esp vagy .esm kiterjesztésűek, és a játék Data mappájában találhatóak (de ott nem külön mappában). Ha nem történik felülírás (nem kérdez rá a fájl felülírására, akkor nem jó helyre, nem megfelelő fájlt másolunk, stb.)
- Ha mindent jól csináltál, a mod magyar nyelvű, avagy béta magyarítás esetében részben magyar nyelvű lesz.

A MODOK TELEPÍTÉSE ÉS KEZELÉSE A JÁTÉKOS FELADATA, ABBAN NEM NYÚJTUNK SEMMILYEN SEGÍTSÉGET!

A modmagyarítások az egyszerűség kedvéért egy nagy csomagolt fájlban lesznek, nem külön-külön. Belül mappánként lesznek elkülönítve a különféle modok.\
 
Az általam fordított modok eredeti letöltési helyei és ismertetője

Unofficial Fallout 4 patch
Eredeti letöltőoldal: Letöltőoldal
A játék készítői által a játékban nem javított hibák, elírások, bugok és nem megfelelően működő területek javításait tartalmazó mod. Nagyjából az egyik alapvető mod, amelyet fel szoktak telepíteni, hogy a játék kevésbé legyen bugosabb, stb. Mivel több ezernyi sor szöveg javítása is benne van, azok itt angolul jelennek meg - ezeket fordítottuk le a játék eddig fordított szövegeivel, hogy a mod hibajavítási részét használva továbbra is magyarok legyenek a mondatok.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, az eredeti mod v2.1.0 (2019-12-08) [FO4 1.10.163] változatához
Az eredeti mod (és a magyarítás) használatához KELL MIND A 6 DLC MEGLÉTE, valamint legalább az 1.10.163-as patch állapota.
*ÚJ TARTALOM AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*

NPCs Travel
Eredeti letöltőoldal: Letöltőoldal
Több, mint 300 NPC kerül a játékba (több száz úticéllal, ahová tartanak), amelyek a környéket járják - az összes DLC-ből származó (de csak azok megnyitása után!) karakterek, különféle zsoldoscsapatok, kereskedők, guberálók, ellenséges csoportok, robotok. A barátságos NPC-k kereskedést, gyógyítást, illetve környékbeli támadás esetén segítséget nyújthatnak. A magyarítás a beállító-holoszalag, az elnevezések, és a párbeszédek (vagyis minden) területén érvényesül.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, az eredeti mod 2.9.3 változatához (a 3 DLC-t igénylő változathoz, nem a no DLC változathoz)

NAC - Natural and Atmospheric Commonwealth
Eredeti letöltőoldal: Letöltőoldal
Időjárás- és éghajlat mod, plusz szín, megvilágításváltoztató, rengeteg beállítással és hasonlóval. Változatosabbá, hangulatosabbá teszi a játék világát (nézd meg az eredeti oldalon a képeket).
A csomagban lévő állapot: BÉTA modmagyarítás 50%-os, az eredeti mod 0.9.1b változatához.

Half width shack walls
Eredeti letöltőoldal: Letöltőoldal
Félméretű (fél hosszúságú) fa és fém falak, korlátok, tetők és dupla vastag padló az építési menüben. Ha bűvészkednél az alap építési menüben, jobban kijön a lépés, stb.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás.

More spawns
Eredeti letöltőoldal: Letöltőoldal
Több ezernyi ellenséges NPC kerül bele a játékba a mod által, így gyakoribb lesz az ellenséges harc, gyakrabban találkozni egymással csatázó NPC-kkel is. Mivel a helyszínekhez vannak kötve ezek a megjelenések, a mod a helyszínek nevét angolul jeleníti meg, ezt javítja a magyarítás.
A csomagban lévő állapot: A mod Lite változatának magyarítása (lásd a letöltőoldal optional files részében), így csak 1074 NPC kerül bele a játékba, a normál 2500-4000 NPC helyett. Teljes magyarítás.

More scavenging stations
Eredeti letöltőoldal: Letöltőoldal
A települések guberáló állomásait bővíti ki, hogy ne csak egy fajta legyen, aminél nincs meghatározva, hogy milyen alapanyagot gyűjtsön a telepes. Ennél a modnál 12 specializált állomás érhető el, hogy a kívánt típusok gyűjtögetése eredményesebb legyen.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, az eredeti mod 1.1.0-ás változatához.

Working settlers
Eredeti letöltőoldal: Letöltőoldal
Csak a More scavenging stations moddal együtt használható! 6 guberáló állomást rak a játékba az eddigiek mellé, de nem csak a sima kinézetű asztalokat, hanem téma szerint dizájnolt állomásokat.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, a mod 1.0-ás változatához.
*ÚJ TARTALOM AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*

Reginalds Prefab ShackFest
Eredeti letöltőoldal: Letöltőoldal
70 előgyártott fa- és fémkunyhót, boltot, állomást helyez a települések építési menüjébe, különféle méretben, kinézetben és funkcióban, valamint őrhelyekkel is el lehet látni az objektumokat.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, a mod 1.0.5-ös változatához.