A Fallout 4 magyarítást használó modok ismertetője, letöltése

Ezen az aloldalon a játékhoz telepíthető modok magyarításai lesznek, amíg nem kerülnek fel "hivatalosabb" módon a Nexus modletöltő oldalra, mint a szóban forgó modok magyar nyelvű változatai.

- Minden esetben először le kell tölteni az eredeti modot a Nexus oldalról (a linket feltüntetjük), feltelepíteni (mod manager segítségével vagy kézi módszerrel). Figyelj a modok verziószámának és a magyarítás verziószámának egyezésére.
- Utána a modmagyarítás fájljával felül kell írni a mod eredeti fájlját (ugyanolyan a neve, szóval az eredetiről csinálhatunk biztonsági mentést visszaállításhoz). Ezek a fájlok általában .esp vagy .esm kiterjesztésűek, és a játék Data mappájában találhatóak (de ott nem külön mappában). Ha nem történik felülírás (nem kérdez rá a fájl felülírására, akkor nem jó helyre, nem megfelelő fájlt másolunk, stb.)
- Ha mindent jól csináltál, a mod magyar nyelvű, avagy béta magyarítás esetében részben magyar nyelvű lesz. Csak a magyarítás fájl a legtöbb esetben nem ér semmit magában, le kell tölteni az eredeti teljes modot!

A MODOK TELEPÍTÉSE ÉS KEZELÉSE A JÁTÉKOS FELADATA, ABBAN NEM NYÚJTUNK SEMMILYEN SEGÍTSÉGET!
Ha már tudsz modot telepíteni, a modmagyarítás bemásolása nem okozhat nehézséget...

A modmagyarítások az egyszerűség kedvéért egy csomagolt fájlban vannak, nem külön-külön. Belül mappánként vannak elkülönítve a különféle modok.

MODMAGYARÍTÁS-CSOMAG LETÖLTÉS:
 
Az általam fordított modok eredeti letöltési helyei és ismertetője

Unofficial Fallout 4 patch (*ÚJ VERZIÓ AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*)
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
A játék készítői által a játékban nem javított hibák, elírások, bugok és nem megfelelően működő területek javításait tartalmazó mod. Nagyjából az egyik alapvető mod, amelyet fel szoktak telepíteni, hogy a játék kevésbé legyen bugosabb, stb. Mivel több ezernyi sor szöveg javítása is benne van, azok itt angolul jelennek meg - ezeket fordítottuk le a játék eddig fordított szövegeivel, hogy a mod hibajavítási részét használva továbbra is magyarok legyenek a mondatok.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, az eredeti mod v2.1.1a (2020-05-13) [FO4 1.10.163] változatához (+ DLC!)

NPCs Travel (*ÚJ VERZIÓ AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*)
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
Több, mint 300 NPC kerül a játékba (több száz úticéllal, ahová tartanak), amelyek a környéket járják - az összes DLC-ből származó (de csak azok megnyitása után!) karakterek, különféle zsoldoscsapatok, kereskedők, guberálók, ellenséges csoportok, robotok. A barátságos NPC-k kereskedést, gyógyítást, illetve környékbeli támadás esetén segítséget nyújthatnak. A magyarítás a beállító-holoszalag, az elnevezések, és a párbeszédek (vagyis minden) területén érvényesül. Beállítás Pip-Boyon keresztül.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, az eredeti mod 2.9.5 változatához (2020-06-02)

NAC - Natural and Atmospheric Commonwealth
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
Időjárás- és éghajlat mod, plusz szín, megvilágításváltoztató, rengeteg beállítással és hasonlóval. Változatosabbá, hangulatosabbá teszi a játék világát (nézd meg az eredeti oldalon a képeket). Beállítás Pip-Boyon keresztül.
A csomagban lévő állapot: BÉTA modmagyarítás 50%-os, az eredeti mod 0.9.1b változatához.

Half width shack walls
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
Félméretű (fél hosszúságú) fa és fém falak, korlátok, tetők az építési menüben. Ha bűvészkednél az alap építési menüben, jobban kijön a lépés, stb. Az építési menü ajtó, fal részében van a fa és a fém szekciókban.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás.

More spawns *ÚJ VERZIÓ/TARTALOM AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
Több ezernyi ellenséges NPC kerül bele a játékba a mod által, így gyakoribb lesz az ellenséges harc, gyakrabban találkozni egymással csatázó NPC-kkel is. Mivel a helyszínekhez vannak kötve ezek a megjelenések, a mod a helyszínek nevét angolul jeleníti meg, ezt javítja a magyarítás.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás a mod Lite (2.2.2a), Medium (2.2.3) és High (2.2.3) változatához (lásd a letöltőoldalon), vagyis 1074/2501/4000 NPC kerül a játéktérbe.

More scavenging stations
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal-<
A települések guberáló állomásait bővíti ki, hogy ne csak egy fajta legyen, aminél nincs meghatározva, hogy milyen alapanyagot gyűjtsön a telepes. Ennél a modnál 12 specializált állomás érhető el, hogy a kívánt típusok gyűjtögetése eredményesebb legyen. Az erőforrás menüben van, ahol amúgy van a sima guberáló állomás is.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, az eredeti mod 1.1.0-ás változatához.

Working settlers
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
Csak a More scavenging stations moddal együtt használható! 6 guberáló állomást rak a játékba az eddigiek mellé, de nem csak a sima kinézetű asztalokat, hanem téma szerint dizájnolt állomásokat. A többi guberáló állomás közé van beillesztve.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, a mod 1.0-ás változatához.

Reginalds Prefab ShackFest (*ÚJ VERZIÓ AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*)
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
70 előgyártott fa- és fémkunyhót, boltot, állomást helyez a települések építési menüjébe, különféle méretben, kinézetben és funkcióban, valamint őrhelyekkel is el lehet látni az objektumokat. Külön menüt kapott a gyári menü legfelső szintjén a menü legvégére.
A csomagban lévő állapot: Teljes (JAVÍTOTT) magyarítás, a mod 1.0.5-ös változatához.

Buildable barricades and guard posts (*ÚJ TARTALOM AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*)
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
Újfajta őrposztokat (álló és ülő), barikádokat (fémből vagy gumiból, stb.) (a Védelem szekcióba), valamint tüskés barikádokat (Csapdák szekcióba) ad az építésmenühöz.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, a mod 1,5-ös változatához


Conquest- Build new settlements and camping (*ÚJ TARTALOM AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*)
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
Bárhol táborozhatsz (sátor, tűzhely, raktárhely)- ez főleg survival módhoz hasznos. Ugyanakkor összesen 10 új települést is létrehozhatsz, amelyek ugyanúgy viselkednek, mint a többi, beépített település (ha nem lenne elég az alapjáték 30 települése:). Tehát termelés, védekezés, ellátmányvonalak, stb. A táborozó-felszerelés a leltárunkból szedhető elő.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, a mod 1.3-as változatához (kivéve két-három scriptben tárolt, nem fordítható felirat)


Farming Resources (*ÚJ TARTALOM AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*)
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
Különféle háziasított állatot ad a településekhez, amelyek étel- és boldogságbónuszt biztosítanak, vagy őrzési feladatot, mint az őrkutya. Külön almenüt kapott, az étel/víz/erőforrás almenü mellett.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, a mod 2.3b (Vanilla icons) változatához

New Recipes (*ÚJ TARTALOM AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*)
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
Több tucatnyi új ételt és italt helyez a játékba, amelyeket létre lehet hozni (illetve árusoknál is felbukkannak). A szokásos főzőállomásokon használhatóak.
Sima változat: csak alapjáték | Farharbor: Ha megvan a Far Harbor DLC is. Illetve még a Valdicil item sorting változatú is mindkettőből, amely kompatibilitást ad a két mod között (az a mod sorrendezi a tárgyakat, pl. minden étel egymás alá kerül, nem abc sorrendben).
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, a mod 2.2.3-as (Sima, Sima+Valdicil Itemsorting, Farharbor, Farharbor+Valdicil Itemsorting) változatokhoz

Settlement Supplies Extended (*ÚJ TARTALOM AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*)
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
Rengeteg objektumot ad az építőmenühöz, számos olyan dologgal, amelyek a játékban benne vannak a terepen, csak nem az építkezési menüben. Vannak ennél újabb, átgondoltabb modok is ebben a témában, de kipróbálható. Az objektumokat nem egy helyre rakja, hanem szétrakja a gyári menü bizonyos helyeire.
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, a mod 3.9-es (normál, nem SKE) változatához

Wooden prefabs extended (*ÚJ TARTALOM AZ ELŐZŐ CSOMAGHOZ KÉPEST*)
Eredeti letöltőoldal: ->Letöltőoldal<-
Azoknak, akik nem akarnak tötyörészni a településekkel: egy kis kunyhót, egy nagy emeletes kunyhót (cölöpökre rakva, tehát könnyebb lerakni mint a normál változatait), valamint egy fatoronyépületet rak be az előépített faépületek közé. Apokaliptikus-lakótelep fából!
A csomagban lévő állapot: Teljes magyarítás, a mod 1.21-es változatához