Novemberi csomag

Még időben sikerült új helyre költözni, így a havi magyarításcsomag nem marad el most sem!
Sajnos megint csak egy kisebb mennyiség került fordításra, de lesz majd több is.

A decemberi frissítés dátuma előre láthatólag december 29.

20 thoughts on “Novemberi csomag

 • 2017. 11. 25 at 05:01
  Permalink

  Aki a kicsit nem becsüli… köszönjük 🙂

  Reply
  • 2017. 12. 10 at 09:07
   Permalink

   A mérettel kapcsolatban csak egy kérdésem lenne, ha már szóba került.
   Miért kisebb a “Fallout4 – Interface.ba2” fájl? Mert a 1710-ben 132MB, a mostani pedig csak 88MB. Rendben van ez így?

   Reply
   • 2017. 12. 10 at 10:18
    Permalink

    Hibát nem jeleztek miatta. A tömörítetlen méretek nem változtak ennyire, véletlenül más tömörítési algoritmust választottam ki. Amikor 90 körüli, akkor a Default file-tömörítés van kiválasztva, amikor a None tömörítés, akkor meg 130 körüli.

    Annak idején egy másik (nem hivatalos) programmal tömörítettem, ott meg annyira más volt a rendszer, hogy a játékban a településeken a telepesek arca közelről színes pontokká változott. Akkor találtam ki, hogy lesz Interface mappa is, aminél az eredeti fájl marad a helyén, és abból tölti be, ami kell szöveg.
    Ezek szerint a hivatalos tömörítő a Default értékekű tömörítéssel se csinál galibát, mint régebben a másik program tömörítésével.
    A nem angol (magyar) strings fájlok mellett benne hagynám a többi nyelv strings fájljait, akkor tömörítetlenül akkora lenne, mint a gyári, 230 körül… azt akartam csökkenteni.

    Reply
    • 2017. 12. 10 at 19:07
     Permalink

     Köszi a választ és egyben a fordítást is.
     Viszont a játék indítása és az utolsó mentett pont betöltése után arra lettem figyelmes, hogy az Esc megnyomása után eltűnt a menüpontok nagy része. Kilépni a játékból nem lehet, se a főmenübe, sem pedig az asztalra. Csak három menüpont látszódik. Ezt a problémát mi okozhatja?

     Reply
     • 2017. 12. 10 at 19:53
      Permalink

      Emlékeim szerint ha Pipboy elővétele alatt nyomod meg az ESC gombot, akkor egy-két menüpont gyárilag nem látható. Nem arra gondolsz?
      Mert hasonlók akkor fordultak elő, amikor nem megfelelő játékverzióhoz volt a nem megfelelő interface fájl használva (a menüpontok abban vannak).

 • 2017. 12. 25 at 08:26
  Permalink

  Sziasztok!
  Megpróbáltam feltenni a magyarítást, mindent úgy csináltam, ahogy a leírásban meg van adva. A Fallout 4 eredeti, Steam-es játék, automatikus frissítések bekapcsolva. A probléma annyi, hogy semmi nem változott, tehát a szöveg továbbra is angol maradt. Mit lehet ilyenkor tenni, ha egyáltalán van megoldás? Előre is köszönöm a tippeket, ötleteket.

  Reply
  • 2017. 12. 25 at 10:19
   Permalink

   Szia!
   Vagy mégsem sikerült úgy csinálni, ahogy le van írva…:)
   Az .ini fájlokban is átírtad/beírtad a sorokat?
   Illetve az Interface.ba2 fájlt VAGY az Interface mappát használtad telepítésnél?

   Reply
 • 2017. 12. 25 at 14:06
  Permalink

  Hali!

  Nagyon régen nem töltöttem le magyarítást az oldaladról. Utoljára talán 2015-ben,vagy 16-ban. A Játék maga sem volt fent a gépem elavultsága miatt. Jelenleg laptopon nyomom ami erősebb a régi asztali gépemnél. Próbáltam a legújabb magyarítás verziót letölteni ,de trojant jelez az Eset smart sec. Ok. Biztos nem az. Sokszor olvastam,hallottam.,hogy bejelezhet, álriasztás. Alapban a feltöltő oldal (Onedirve) is problémás nálam,korábban tanúsítvány probléma volt vele..most töröltem magát a szolgáltatást a gépemről a programmal együtt.Felesleges. Szóval a fájl amit felraktál hiába vírusos,kivételek közé tettem,de még legalább 3 szor össze van tömörítve. A harmadik után már egy zip fájl van ami exe végű..rámentem,de ekkor újabb rar fájl jött ki. Mindig jelzett az Eset smart. Korábban nem emlékeztem ennyire tömörített állományra…ok. biztos bővült a fordítási anyag is,és jöttek a játékra is frissítések. (Nem követtem az eseményeket)Csak azt kérdezném,hogy amit leírtam,hogy ennyire tömörített a magyarítás, az tényleg így van,vagy valamilyen vírus szarakodik a gépemmel és próbál zavart okozni. Anno sec perc alatt felraktam a magyarítást,most meg szenvedek vele. Igaz a Nexus mod-al is szenvedek…ott szerver gond lehet,mert nem tölti le a modokat a manager progi. Anno kb. 2 éve a játékot elölről kellett kezdenem,minden mentésem oda lett..Nem örültem neki. El is ment a kedvem a játéktól.Nagyon sok órám volt benne. (persze eredeti steames) Jó lenne ismét onnan folytatni ahol abbahagytam utólag magyarul. A legelső mentésem már úgy is oda,de a legutolsó még megvan.

  Reply
  • 2017. 12. 25 at 14:58
   Permalink

   A magyarításcsomagban, ami .zip – ilyen fájlformátumok vannak. Csak EGYSZER van tömörítve, nincs tovább. Exe fájl soha nem volt benne. SOHA.

   – PDF
   – txt
   – ba2
   – swf
   – strings, ilstrings, dlstrings

   Téged valamilyen mocsok program szívat, nem a magyarításcsomag…

   Reply
  • 2017. 12. 25 at 15:00
   Permalink

   Illetve a legutolsó csomag neve egyszerűen ez:
   FO4_110_1711.zip
   Ha nem ezt akarja tölteni, már gebasz van.

   Reply
 • 2017. 12. 26 at 10:22
  Permalink

  Sutsetjoy szia! Köszi! Akkor tényleg nagy gebasz lehet nálam! Jó lenne kiderítenem,hogy mi okozza pontosan és lepucolni a gépemről mielőtt felrakom a magyarítást rendesen. Így már,hogy leírtad mit tartalmaz beugrottak a fájlok nevei is. Köszi! Kiindulási alapom így már megvan!

  Reply
  • 2017. 12. 26 at 11:50
   Permalink

   A genkryptik az ransomware, amikor a cucc letiltja a hozzáférést a gépeden a fájlokhoz és váltságdíjat kér értük bitcoinban.
   Azonban a onedrive irányában nem csak az eset szokott fals pozitíveket nyomni, más vírusírtóknál is találtam ilyen problémát a neten.
   De ha nem olyan fájlok vannak a csomagban, akkor valószínű tényleg bepofátlankodott a letöltésbe…
   El tudom neked küldeni más módon is a magyarítást – de én megpróbálnék megszabadulni valahogy a rosszaságtól, máskor is előfordulhat ilyesmi… próbálj rákeresni arra a win32.genkrpytik cuccra, hogy mikkel lehet törölni. Csak vigyázz, hogy megbízható oldalakról szedj hozzá javítást – szoktak hamis oldalakat is csinálni a neten, hogy azt hiszed, javít, és akkor rakja fel magát még inkább…
   Ha adsz egy e-mail címet, elküldöm a letöltési linket mammutmailen mondjuk.

   Reply
 • 2017. 12. 26 at 12:48
  Permalink

  Köszi a segítséget! Korábban leakartam szedni a malwarebithez serialt és ekkor egy fals állományt szedtem le sajnos,ami hasonló gondot okozott,mint most a a magyarítás. Szintén winrar-ba volt csomagolva és hasonlóan zip.exe vége fájlt produkált,amit én hülye elkezdtem telepíteni. Ekkor rengeteg vírusos fájlt akart telepíteni a progi a gépemre..a progit még az elején leállítottam,de felkerült pár fájl a gépemre,amit elvileg töröltem. Úgy tűnik mégsem. Nagy valószínűséggel akkor ez a vírus okoz minden tömörített állománynál ilyen gondot. Most megpróbálom boot-ból indítva pendrive-ról lepofozni a vírust,ha talál az esys rescuel.
  deanrain79@gmail.com a mail címem! Köszi!

  Reply
 • 2017. 12. 26 at 13:16
  Permalink

  Találtam egy ilyet : https://answers.microsoft.com/en-us/onedrive/forum/odwork-odedit/getting-error-upload-falied-there-is-a-problem/b589e6d3-d96a-4137-a789-043e5c38cd1e

  Hasonló problémája volt már valakinek a onedrive-al.
  Nálam volt a telepítésekor tanúsítvány probléma és vírusnak jelezte bizonyos fájljait is. Nálam is van ez a livefilestore.com oldal a webhely elérésnél.

  Persze ez még talán nem indokolja a letöltött állománynál a sok tömörített fájlt.

  Reply
 • 2017. 12. 26 at 13:50
  Permalink

  Átjött a fájl amit küldtél és minden rendben! Köszönöm szépen! Kitudtam csomagolni egy darab winrar volt és benne a fájlok! Most már szuper! http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/12/26/976fo4_110_j_.jpg

  Akkor a onedrive okoz galibát nálam.
  Amit még nem tettem meg,hogy szeretném megköszönni a kemény munkádat,hogy szép anyanyelvünkön játszhassuk a játékot és mindig frissen tartjátok,tartod és foglalkozol vele továbbra is! 🙂

  Reply
 • 2017. 12. 29 at 09:34
  Permalink

  Sziasztok.tudom hogy ez a magyaritás oldala,de lenne egy olyan problémám hogy eredeti fallout 4 -em van.steam-os verzio.de inditás után egyböl kilép a játékbol.ha kikapcsolom a netet akkor indul a játék.amit kibogarásztam külföldi oldalrol az az hogy a creation kit okozza a problémát.de ha nincs netem akkor nemtudok modokat sem telepiteni 🙁
  Valaki esetleg tud valami okosat mondani nekem?
  Köszi a válaszokat!

  Reply
  • 2017. 12. 29 at 11:29
   Permalink

   Szia! A legokosabb, amit tudok mondani, az az, hogy ne használd a játék beépített modkereső/letöltőjét.
   Ott van a nexus oldala, a rengeteg moddal, leírással: https://rd.nexusmods.com/fallout4

   Jobbat én se tudok, a legjobb persze az lenne, ha mindenki tudná használni, ami tetszik neki – tehát nem kellene lelőni a netet a játékhoz. Igazán javíthatnák már a rendszert (bár nekem semmi ilyen problémám nincs, de a többiek érdekében minimum).

   Reply
   • 2017. 12. 29 at 15:46
    Permalink

    Köszi a segitséget megprobálom ezzel amit irtál. 🙂

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.